ČALAMÁDA (recept)
- jedinečná vitamínová pochúťka bez sterilizácie

Ingrediencie:
- strúhaná kapusta biela 10 kg
- paprika rôzne druhy (farby) 2 – 2,5 kg
- cibuľa – 1 kg
- mrkva – 1 kg
- uhorky so šupkou – 1 kg
- nakladač DEKO - 1 ks
- soľ - 2 polievkové lyžice
- ocot - 1 liter
- cukor – 1 kg
- borken – dvoj-siričitan draselný – 2 kávové lyžice
- k uvedeným surovinám môžeme pridať aj ružice zo stredne veľkého karfiolu
POSTUP:
Zeleninu nakrájať na tenké plátky (rezance), všetko spolu premiešať a nechať odstáť 24 hodín. Potom túto zmes naložiť do sklenených fliaš a uzatvoriť. túto čalamádu je možné uskladniť aj v keramickom sude. Prednosťou tohto výrobku je jeho dlhodobé skladovanie.
Pozor ! NESTERILIZUJEME !!! Prajeme dobrú chuť !